Wie is Wie

Martin Claassens, wie is dat?

In het jaar 2011 werd hij zestig. Vanaf de lagere school was hij al bezig met radio’s en bandrecorders, het opnemen van muziek dat moest zijn vak worden. Via de HTS kwam hij als stagaire bij de bekende Phonogram Studio’s in Hilversum, waar hij later opnametechnicus zou worden (1973) en leerde dat van Ruud van Lieshout.

Hier werkte hij met vele Nederlandse artiesten die in de Phonogram stal ondergebracht waren. Ook de bouw van de Wisseloord Studio’s maakte hij helemaal mee. Hiernaast een werkbezoek van Prins Claus en de prinsjes.

In 1981 besloot hij zelfstandig een geluidstudio te beginnen, tevens kwam hij in aanraking met de magische televisiewereld. Naast het studio werk begon hij ook ENG werk te doen als medevennoot van ProVisible.

Met de cameramensen van Provisible, Ruud van Buren en Ruud Denslagen reisde hij de wereld rond voor KRO/AVRO/NCRV actualiteiten en documentaires. Veel van deze films werden in eigen studio afgewerkt.

De tijd van het zware ENG werk is voor Martin voorbij (okt 1999), muziek opnamen, postproductie vormen nu de basis van Sweet Audio Baarn.

Martin Claassens heeft een passie voor: Zeilen, van Frankrijk tot Noorwegen en Teckels

geluidtechnicus Martin Claassens, 1998

Wisseloord met Willem Alexander en Prins Claus

Zeilend als kapitein