Muziekopnamen

Hoe gaat de locatie muziekopname van een koor of orkest in z’n werk?

Opname op locatie: Sweet Audio Baarn, in de persoon van Martin Claassens, komt dan graag eerst een keer luisteren op een repetitie om een goede indruk te krijgen van het koor/orkest èn natuurlijk van de opnameruimte.
Graag ontvangen we van tevoren de bladmuziek om ons te verdiepen in de op te nemen muziek. Daarna wordt een opnameplan gemaakt en de opname datum wordt vastgesteld.
Dan nadert de dag waar de een naar uitkijkt en de ander tegen op ziet: de dag van de opname. We proberen die dag zo ontspannen en plezierig mogelijk te laten verlopen. Daarbij houden we rekening met voldoende pauzes voor de musici. Af en toe zullen we stukken terug luisteren en eventueel opnieuw opnemen.

Eenmaal terug in de geluidsstudio in Baarn beginnen we aan de afwerking van de CD. Daarbij zien we graag iemand van u aanwezig om de artistieke beslissingen samen te nemen. Na afloop ontvangt u een CD met het voorlopige eindresultaat. Als u deze rustig heeft beluisterd kunnen we eventueel nog enkele montage wijzigingen aanbrengen. Als alle betrokkenen tevreden zijn, kan de CD geperst worden en gaan we ons, samen met u, over de CD bedrukking, inlay en bottom card buigen. Deze moet met het aanleveren van de master klaar zijn. We zorgen ervoor dan dat die gelijk met de CD klaar is.

Stick it

Biezjoes

Bennewitz quartet